Tientallen arrestaties en meer dan 55 miljoen in beslag genomen bij acties tegen maffia in Italië

Archiefbeeld ter illustratie.
EPA Archiefbeeld ter illustratie.
Tientallen mensen zijn gearresteerd en meer dan 55 miljoen euro is in beslag genomen tijdens drie razzia's van de Italiaanse politie tegen misdaadorganisaties, die gelinkt worden aan de maffia. De politie zette gelijktijdige operaties op tegen de georganiseerde misdaad in Reggio Calabria, Napels en Firenze.

In Reggio Calabria - in de teen van de Italiaanse Laars - werden 50 mensen gearresteerd, onder huisarrest geplaatst of verhinderd de stad te verlaten. Ze worden beschuldigd van lidmaatschap aan de maffia, van afpersing en oplichting bij overheidsopdrachten. Dat schrijft de politie op Twitter. De operatie was gericht tegen de daar opererende N'drangheta-maffia. 

Tegelijkertijd werden in Napels en Firenze 19 vermoede leden van de Camorra, de Napolitaanse maffia, opgepakt. Onder hen ook de capo van de Mallardo-clan, aldus het Italiaanse persagentschap Ansa. Tot de in beslag genomen goederen van vermoede maffioso van samen meer dan 55 miljoen euro behoren bouwterreinen, firma's, auto's en bankrekeningen. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Gijselaar

  Het geld is gewoon van zak verandert.

 • Eric Schollier

  Ik denk dat er bij de sossen meer te rapen valt

 • danny janssens

  Dan Midden.......dat durven ze hier niet......

 • Dan Midden

  hetzelfde bereikt men hier door binnen te vallen bij CD&V en beweging.net! hoe noemt men anders het arco dossier?