Tientallen arrestaties bij zware rellen in Hongkong

Betogers zetten de barricades in brand. De politie had traangas, een waterkanon en pepperspray ingezet tegen de betogers.
AP Betogers zetten de barricades in brand. De politie had traangas, een waterkanon en pepperspray ingezet tegen de betogers.
Na de eerste schermutselingen in de shoppingwijk Causeway Bay is het vandaag in Hongkong tot nog zwaardere rellen gekomen in de buurt van de regeringsgebouwen.

De politie zette het waterkanon, traangas en pepperspray in tegen betogers die zelf met brandbommen, stenen en andere voorwerpen gooiden. Radicale demonstranten rukten borden van de metro af of staken plakkaten die de 70ste verjaardag van de Volksrepubliek China vieren, in brand.

De politie knuppelde demonstranten tegen de grond en agenten gingen erop knielen.

Tientallen mensen werden gearresteerd.

Vierde maand van betogingen

Dit is de vierde maand van betogingen in Hongkong tegen de uitleveringswet die door de regering werd voorgesteld. De betogers vrezen dat dit wetsvoorstel de onafhankelijkheid van Hongkong zal ondermijnen.

Een betoger gooit een Molotovcocktail tijdens de aanvaring met de politie.
AFP Een betoger gooit een Molotovcocktail tijdens de aanvaring met de politie.
De politie vuurt traangas af op de betogers.
EPA De politie vuurt traangas af op de betogers.
De politie knuppelt betogers neer.
EPA De politie knuppelt betogers neer.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.