Tiental migranten gered voor de kust van Calais

Foto ter illustratie.
rv Foto ter illustratie.
Voor de kust van het Noord-Franse Calais zijn vanochtend dertien migranten opgevist uit de Noordzee. De dertien, allemaal mannen, probeerden de oversteek naar Groot-Brittannië te maken. 

De maritieme diensten werden rond 5 uur vanochtend op de hoogte gebracht van de aanwezigheid van een bootje in de buurt van Calais, met aan boord dertien migranten. Een helikopter kon het vaartuig lokaliseren, waarna een kustpatrouille van de maritieme politie de migranten kon oppikken. 

De opvarenden, allemaal mannen, probeerden Groot-Brittannië te bereiken. De politie bracht hen naar de haven van Calais, waar ze werden opgepakt. 

Sinds begin dit jaar proberen steeds meer mensen het Kanaal over te steken richting Groot-Brittannië. Die oversteek is erg gevaarlijk door de sterke stroming, de koele watertemperaturen en de drukke vaarroutes.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.