Tiental doden en ruim honderd gewonden bij rebellenoffensief Aleppo

Er ontploften onder meer drie autobommen.
AFP Er ontploften onder meer drie autobommen.
Volgens persbureau Sana zijn verscheidene mensen gedood en talrijke anderen gewond geraakt nadat rebellen in de Syrische stad Aleppo hun offensief in het oosten van het land hebben uitgebreid.

Het Syrische Observatorium voor Mensenrechten, met zetel in Groot-Brittannië, spreekt van minstens veertien burgerdoden en meer dan honderd gewonden. Volgens het Syrische persbureau vielen er twaalf doden en ruim 200 gewonden.

Deze ochtend hadden de rebellen naar eigen zeggen de tweede fase van het offensief geopend. Daarbij brachten ook drie kamikazes autobommen tot ontploffing, meldden waarnemers. Sinds ongeveer een week trachten rebellen de belegering van het oostelijke stadsdeel door Syrische troepen te doorbreken.

Een woordvoerder van de oppositiegroep Nour al-Din al-Zenki meldde zware straatgevechten in het westen van de stad. Het staatspersbureau berichtte over zware beschietingen met granaten door "terroristen" op verscheidene wijken in het westen van de Syrische metropool.

Het oosten van Aleppo wordt door de rebellen gecontroleerd, het westen door het Syrische bewind. In het oosten zijn volgens schattingen van de Verenigde Naties tussen de 250.000 en 300.000 mensen ingesloten.