Tiental brandweermannen gewond bij grote brand in Los Angeles

Brandweermannen snellen hun gewonde collega's in Los Angeles te hulp met stretchers. (16/05/2020)
AP Brandweermannen snellen hun gewonde collega's in Los Angeles te hulp met stretchers. (16/05/2020)
In de Amerikaanse stad Los Angeles zijn zaterdagavond bij een grote brand in meerdere gebouwen zeker verschillende brandweerlieden gewond geraakt. Dat meldt de brandweer volgens lokale media. De brand ontstond na een explosie.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De vlammen en de rook die vrijkwamen waren op kilometers afstand te zien, melden lokale media.
De Los Angeles Fire Department meldde aan NBC News dat ongeveer elf brandweerlieden brandwonden hebben opgelopen door een brand in meerdere gebouwen. Minstens twee van hen zouden in kritieke toestand zijn.

De brandweerlieden werden om 18.30 lokale tijd opgeroepen vanwege een brand in de wijk Little Tokyo, aldus Erik Scott, een woordvoerder van de brandweer van Los Angeles. Terwijl brandweerlieden in de gebouwen probeerden de bron van de brand te vinden, was er “een enorme explosie [...] die de hele buurt deed beven”, meldde Scott aan verslaggevers van de Los Angeles Times.

Volgens de autoriteiten worden 230 brandweermannen ingezet om het vuur te bestrijden en zijn straten rondom het rampgebied afgesloten. Ter plaatse is een medische post ingericht die gewonde brandweermannen behandelt en vervoert.

AP
AP
AP
APReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.