Tienermeisjes willen selfie nemen bovenop trein en worden geëlektrocuteerd

Olesya Belmasova (16) liep ernstige brandwonden over 70% van haar lichaam op.
CEN Olesya Belmasova (16) liep ernstige brandwonden over 70% van haar lichaam op.
Twee tienermeisjes zijn er erg aan toe nadat ze werden geëlektrocuteerd toen ze een selfie wilden nemen bovenop een treinwagon.

Olesya Belmasova en Anastasiya Kirillova, beide zestien, gingen naar het station in de Russische stad Taganrog. Daar klauterden ze op een tankwagon van een oude goederentrein. Wat ze niet wisten, was dat de trein nog in gebruik was en het spoor onder stroom stond.

Duizenden volt
De twee raakten die leiding per ongeluk en kregen duizenden volt door hun lichaam. Een spoorwerker die het zag gebeuren, zei dat één van de meisjes wel leek te "ontploffen".

"Ik liep op ze af om te vragen wat ze in de zin hadden toen ze plots op de grond gekatapulteerd werden".

Brandwonden en botbreuken
De twee werden naar het ziekenhuis gebracht, waar artsen vaststelden dat ze brandwonden over 70% van hun lichaam en enkele botbreuken hadden opgelopen. Anastasiya mag van geluk spreken dat ze het nog kan navertellen. "We klommen op de tankwagon en plots hoorde ik een luide klap. We vielen, mijn haar stond in brand en ik had vreselijk veel pijn". De toestand van beide meisjes is ernstig.

Een woordvoerder van de politie bevestigt het incident: "De meisjes klommen op de trein die op het perron stond, de lijn stond onder stroom. Ze wilden foto's nemen vanop de tankwagon, maar raakten gewond door de elektrische schok".

De trein waar de meisjes op klauterden.
CEN De trein waar de meisjes op klauterden.