Ga naar de mobiele website
^ Top

Tiener scheert hoofd kaal voor vriend met kanker: school straft hem voor "extreem kapsel"

Taylor Jones voor en na hij zijn hoofd kaal schoor
Twitter Taylor Jones voor en na hij zijn hoofd kaal schoor
De 15-jarige Taylor Jones uit Cornwall, Engeland, mag vier dagen de lessen niet meer volgen. De jongen is gestraft omdat de school vond dat zijn kapsel te extreem was. Taylor had tijdens de paasvakantie zijn hoofd kaal geschoren als teken van steun aan een familievriend die kanker heeft.

Taylor Jones moet een kleine week in een apart lokaal zitten tijdens de lessen, de lunch én de speeltijden, tot zijn haar terug wat gegroeid is. Zijn school, Launceston College, zegt dat Taylor wel zal begeleid worden tijdens zijn strafperiode. "Na deze periode zal Taylors kapsel niet meer aangezien worden als extreem en kan hij gewoon weer de lessen volgen", zegt directeur Bryan Maywood.

Waarschuwing

Volgens de school was Taylor voor de paasvakantie al eens gewaarschuwd dat hij zijn lange lokken moest laten knippen tot een "heel korte maar aanvaardbare lengte". Leerkrachten die gehoord hadden dat de tiener van plan was om zijn haar af te scheren, hadden hem er ook al op gewezen dat er gevolgen zullen zijn als hij dat doet. Taylor werd aangeraden om zijn haren daarom in het begin van de vakantie te laten afscheren.

De directeur zegt dat Taylor tegen het advies in is gegaan door zijn hoofd helemaal kaal te scheren een paar dagen voor het einde van de vakantie. Volgens Nick Jones, de vader van Taylor, was de persoon die de haren van zijn zoon zou afknippen niet beschikbaar tot het einde van de vakantie. "Taylor besloot daarom te wachten tot zaterdag", zegt Nick. 

Familievriend

Lesley Jones, Taylors moeder, begrijpt niet dat haar zoon zo gestraft wordt. Volgens Lesley wou haar zoon geld inzamelen voor het goede doel Cancer Research UK nadat een familievriend de diagnose van terminale kanker had gekregen. Taylor had zijn haar lang laten groeien en wou het eigenlijk in juni pas laten afscheren. Maar omdat zijn blonde krullen wel erg lang geworden waren, hadden zijn ouders hem aangeraden om zijn haar in de paasvakantie al te knippen.  

Toen Taylor aankwam op school werd hij meteen gestraft. "Ik begrijp dat er regels zijn, maar ik vind dat ze in deze situatie een uitzonderingen hadden kunnen maken", zegt Lesley Jones. "Ze hadden even kunnen samenzitten en dan hadden ze ingezien dat Taylor niet zomaar zijn haar heeft laten scheren." Ook Taylors vader vindt de straf oneerlijk: "Het is niet eerlijk dat een leerling gestraft wordt voor iets wat eigenlijk toegejuicht moet worden. En dat gewoon omdat de school te veel bezig is met haar eigen imago."

Kritiek

De school heeft op sociale media al heel wat kritiek gekregen. Toch blijft de directie bij haar standpunt. "Als Taylor zijn haar had geschoren aan het begin van de vakantie, dan zou er nu geen probleem zijn. Hij heeft het echter enkele dagen voor het begin van de nieuwe schoolperiode gedaan en is daarmee niet in orde met wat de school verwacht." 

Taylor krijgt veel positieve reacties op zijn actie en heeft zo al heel wat geld kunnen inzamelen voor Cancer Research UK.

Meer over10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Pipo Declown

  Beter afgeschoren in klas met het verhaal erbij = educatieve les!

 • Mark Daenen

  Tja ze zouden beter de school straffen wegens belemmeren van jongeren om zichzelf te zijn!

 • Democratie is een illusie

  De jongen verdient respect van iedereen..en zeker school!

 • marie-jose Marie-José Anthonis

  Hoe lang is het gegroeid in de paasvakantie ??? wat een achterlijke straf

 • MYRTHE PASS

  Vrije meningsuiting! De jongen is heel mooi met zijn blonde krullen en ook dit vond de school te lang. Ik geef toe dat ik een kaal hoofd ook niet mooi vind. Maar toch is de jongen vrij om zelf te beslissen hoe hij zich uit in kleding, kapsel... Toch in deze tijd of zit hij in een etiquette-school.

Gesponsord

Meld een bug