Tiener runt drugsimperium vanuit zijn slaapkamer

Polizei Sachsen
Een jonge Duitser is veroordeeld tot zeven jaar jeugddetentie voor een gigantisch online drugsnetwerk dat hij runde vanuit zijn slaapkamer. De tiener verkocht in totaal bijna een ton drugs op het internet en verdiende er 4 miljoen euro mee. En dat terwijl hij gewoon bij zijn moeder woonde.

Sinds 2013 hield Maximilian S. zich in zijn slaapkamer bezig met een gesofisticeerd drugsnetwerk. Via het 'dark net' en later gewoon via het open internet verkocht de jongeman hasj, XTC, cocaïne, LSD en medicatie op voorschrift. De politie ontdekte dat hij in zijn korte carrière als online drugsbaron 914 kilogram drugs had verkocht. Er werd nog ongeveer 300 kilogram bij hem gevonden toen de politie hem in februari arresteerde.

Om zijn sporen op het internet uit te wissen, huurde Maximilian servers in Nederland en gebruikte hij IP-adressen van over heel Duitsland. Hij codeerde zijn e-mail en werd betaald met Bitcoin. Zijn cash stockeerde hij op bankrekeningen onder een valse naam. Uiteindelijk liep hij tegen de lamp toen de buren van een klant een vreemd pakket vonden.

De hallucinante hoeveelheid drugs die bij de jongen werd gevonden.
Polizei Sachsen De hallucinante hoeveelheid drugs die bij de jongen werd gevonden.

Brede glimlach

De nu 20-jarige 'slaapkamerdealer' werd door een rechtbank in Leipzig veroordeeld tot zeven jaar in een gesloten jeugdinstelling. Tijdens zijn proces werd hij vaak betrapt op een brede glimlach, al beweerde hij zelf veel spijt te hebben van zijn daden. Openbare aanklager Andre Kuhnert gelooft niet dat de jongen spijt heeft: "Hij wou gewoon de beste zijn in online drugshandel."

De 48-jarige moeder van Maximilian beschreef haar zoon tijdens het proces als " een wild kind". Ze vertelde dat haar zoon een eenzaat was geworden: hij had geen vriendin en ging nooit op vakantie. De laatste twee jaar sloot hij zich op in zijn kamer. Nu weten we ook wat hij daar allemaal uitspookte.

Polizei Sachsen