Tiener getroffen door bliksem BINNENSHUIS

"Ik hoorde een explosie en mijn dochter die schreeuwde", zegt Misty, de moeder van Macie Martinez. "De ergste schreeuw die ik ooit hoorde." Het meisje was BINNEN in het huis in Dripping Springs in Texas, maar werd toch getroffen door een blikseminslag. Haar vader Anthony raakte net als Macie gewond.

Het gezin was die 25ste april gaan schuilen in een voorraadkast voor een tornado. Toen de kust veilig leek, trok de hongerig Macie naar de koelkast. En toen was er die knal en die ijzingwekkende schreeuw van Macie. "Het hele huis werd donker", zegt mama Misty Villarreal aan Fox7. "Ik zag haar schudden en schreeuwen."

Het getuigenis van de moeder voelt aan als een nieuwe stroomstoot: "Macie schreeuwde en schreeuwde en tegelijkertijd schudde ze heftig. Al die tijd was ons huis donker. Ik kon haar niet duidelijk zien. Ik kon niet controleren of ze bloedde. Ik stond te trillen, te schreeuwen, te huilen, want ik was machteloos. Ik kon mijn kind niet helpen."

"Pijnlijkste ooit"
"Ik herinner me toen ik het handvat vasthield dat dat het pijnlijkste was wat ik ooit meemaakte in mijn hele leven. Daarna voelde ik mijn benen niet meer, kon ik niet meer stappen en was ik gewoon aan het schudden", zegt slachtoffer Macie Martinez.

De elektrische stoot verlamde Macie tijdelijk. Haar vader moest haar van de koelkast afrukken. Ook hij werd daarbij geëlektrocuteerd en liep brandwonden aan zijn arm op. Macie zelf heeft verwondingen aan haar rug, waar de elektriciteit haar lichaam weer verliet.

Vader en dochter overleefden de elektrocutie maar klagen beiden sindsdien van gevoelloosheid en tintelingen.

Macie Martinez.
Fox Macie Martinez.
Macie raakte gewond aan haar rug, waar de elektriciteit haar lichaam weer verliet.
My Fox Austin Macie raakte gewond aan haar rug, waar de elektriciteit haar lichaam weer verliet.
Ook vader Anthony werd geëlektrocuteerd toen hij zijn dochter redde.
My Fox Austin Ook vader Anthony werd geëlektrocuteerd toen hij zijn dochter redde.

We are overwhelmed in many ways today. I'm sitting at our kitchen bar looking in at the place Macie screamed, shook,...

Posted by Misty Williamson Villarreal on Monday, 1 June 2015

Noel with Fox 7 News Austin did such a wonderful job telling our story.

Posted by Misty Williamson Villarreal on Tuesday, June 2, 2015