Tiener doodgeschoten in Londen

(Archieffoto)
Getty (Archieffoto)
In Londen is gisteren een tiener doodgeschoten. Het slachtoffer is nog niet geïdentificeerd en van een dader of daders is geen spoor, zo melden Britse media.

De politie werd gisteren rond 18 uur plaatselijke tijd op de hoogte gebracht van een schietpartij in Southwark, in het zuiden van de Engelse hoofdstad. Toen de gewapende agenten ter plaatse arriveerden, vonden ze een zwaargewonde jongen op straat. Het slachtoffer had een schotwond.

"Jongen van 17"

De hulpdiensten dienden het slachtoffer ter plaatse de eerste zorgen toe en brachten hem over naar het ziekenhuis. Daar overleed hij rond 19 uur.
Het slachtoffer is nog niet geïdentificeerd, maar het zou gaan om een 17-jarige jongen. De politie heeft nog geen dader opgepakt. Scotland Yard voert het onderzoek.

De laatste jaren wordt Londen vaak opgeschrikt door moorden. In 2017 werden in de Britse hoofdstad in totaal 134 mensen gedood, met inbegrip van de slachtoffers van aanslagen. De twijfelachtige tendens is al een tijdje zichtbaar: de voorbije drie jaar steeg het aantal moorden in Londen met 40 procent. 

New York

New York mag dan wel wat 2018 betreft nog steeds op nummer 1 staan, de stad wist niettemin het tij te keren en zag het aantal moorden sinds 1990 afnemen met maar liefst 87 procent.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • alfred cool

    dat is niet te verwonderen !

  • Bernaerts Diane

    Philippe: dankzij die wapenwetten blijven zulke moorden meestal beperkt tot "één slachtoffer per dader". En meestal gaat het dan nog om "afrekeningen in het milieu" en blijven de écht onschuldigen buiten schot. Dankzij de lakse wapenwetten in de VS kunnen mass shooters wel tot 60 onschuldige mensen tegelijk doden alvorens gestopt te worden.

  • Philippe De Swert

    Tja die belachelijke wapenwetten helpen dus duidelijk niet. De meeste vuurwapenmoorden gebeuren daar met illegale wapens die al meer dan 20 jaar verboden zijn. En dan spreken we nog niet over het criminaliseren van mensen die een botermes meehebben op een picnic... Misschien is minder snijden in de middelen die ter beschikking zijn van de politie en de oorzaak zoeken en aanpakken? Dat is beter dan voorwerpen verbieden...