Tiener die jongen (6) van tiende verdieping Tate Modern duwde moet psychiatrisch onderzoek ondergaan

Agenten en ambulanciers aan het Tate Modern.
AFP Agenten en ambulanciers aan het Tate Modern.
De zeventienjarige tiener die ervan beschuldigd wordt een zesjarige Franse jongen van het Tate Modern in Londen geduwd te hebben, zal een psychiatrisch onderzoek ondergaan. Dat heeft zijn verdediging vandaag verklaard tijdens een rechtszitting in Londen. Zijn proces zal op 3 februari 2020 van start gaan.

De beschuldiging tegen de Brit luidt poging tot moord. Hij nam tijdens de zitting enkel het woord om zijn identiteit te bevestigen. Zijn proces zal twee weken duren. Momenteel zit hij vast in een centrum voor minderjarigen. 

Het slachtoffer bracht samen met zijn familie een bezoek aan Londen. Hij hield aan het drama een hersenbloeding en breuken aan de armen, benen en ruggenwervel over. 

Het kind viel van het observatieplatform op de tiende verdieping een dertigtal meter naar beneden. Uiteindelijk belandde hij op een dak van de vijfde verdieping. De namen van de tiener en het slachtoffer worden niet bekendgemaakt, volgens de politie kenden ze elkaar niet.

Tate Modern is een museum voor moderne kunst aan de oevers van de Theems en vormt een ware toeristische trekpleister in het Verenigd Koninkrijk.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Fons Dewaele

    Ja, telkens er een misdaad gepleegd wordt, zijn de daders psychisch niet verantwoordelijk voor hun daden. Triestig