Tiener blind aan één oog door ontploffende e-sigaret

PIX11
Een tiener uit New York moet het zicht in zijn linkeroog missen nadat hij een elektronische sigaret heeft uitgeprobeerd in een winkel in zijn woonplaats. Het stroomstaafje ontplofte in zijn gezicht. De jongen is niet alleen halfblind, hij houdt er mogelijk ook blijvende schade aan zijn handen aan over.

"Ik zie niks meer omdat ik een snee in mijn hoornvlies heb'', zegt de 14-jarige Leor Domatov tegen de nieuwssite PIX11. Volgens de lokale wetgeving is het verboden e-sigaretten te verkopen aan minderjargen. De kiosk die Leor bezocht in winkelcentrum Kings Plaza adverteert met flyers waarin rookwaren lijken op verpakkingen van een kinderontbijtje.

Een medewerker van de kiosk sprak Leor aan buiten de winkel. "Die vent toonde me diverse vaporizers. Terwijl hij dat deed, sloot hij een van de apparaatjes aan op een batterij. Hij gaf hem aan mij en toen ik hem vasthield, ontplofte hij in mijn handen en in mijn gezicht."

Waarschuwen
Een van de advocaten van de jongen reageert: "Het is de verantwoordelijkheid van Kings Plaza en de rookwarenkiosk te zorgen dat er bordjes hangen om kinderen te waarschuwen. Er werd pas gewezen op de lokale wetgeving na dit incident. Er komen veel kinderen in dit winkelcentrum en dan prijzen ze dit soort producten aan die allerlei verwondingen veroorzaken."

Kings Plaza wil niet reageren.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels