Tiener aangehouden voor moord op zesjarige Alesha op Schots eiland

Alesha MacPhail.
Facebook Alesha MacPhail.
De Schotse politie heeft een minderjarige jongen gearresteerd op verdenking van de moord op Alesha MacPhail. Het zesjarige meisje werd maandag dood aangetroffen in een bosachtig gebied op het eiland Bute, waar ze met haar papa en haar grootouders verbleef. De mama van Alesha vernam de dood van haar dochtertje via Facebook.

Maandagochtend werd Alesha als vermist opgegeven. Haar grootouders hadden het bed van hun kleindochter leeg aangetroffen. Een goeie twee uur later werd haar lijkje gevonden. De oma van Alesha had 's morgensvroeg haar Facebookvrienden gevraagd mee te zoeken naar het meisje. Op de sociaalnetwerksite zag ook Georgina Lochrane (23), mama van Alesha, eerst dat haar dochtertje vermist was, daarna dat ze dood was.

Het hele eiland, dat nog geen 7.000 inwoners telt, was in shock. Niemand had gedacht dat er ooit een kindermoord op Bute zou kunnen gepleegd worden. "Bute is een van die echt veilige plekken, waar je heel wat als vanzelfsprekend beschouwt en niet panikeert als je je huis niet op slot hebt gedaan", zei dominee Owain Jones. De verbazing is mogelijk nog groter, nu de politie een tienerjongen heeft aangehouden voor de moord op Alesha.

De politie gaf niet meer informatie over de autopsie, noch over hoe Alesha om het leven kwam, noch over de arrestant. Volgens The Sun Online gaat het om een zestienjarige. De speurders roepen nog altijd de hulp in van eventuele getuigen, die mogelijk tussen zondagavond en maandagochtend iets hebben gezien in de buurt van het huis van Alesha's grootouders, waar het meisje haar zomervakantie doorbracht.

Facebook4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Louis Heyens

  Rust in vrede, kleine meid. Innige deelneming met jullie groot verdriet aan de ouders, familieleden, vrienden en kennissen. Over de dader geef ik geen mening of uiting, hij is het niet waard !!!

 • Nina Willems

  De jongen moet levenslang krijgen zo een mooi meisje en nog maar 6 hoe kun je zo iets doen dat is toch onmenselijk ik zou dat nooit kunnen da is gewoon verschrikelijk ocharme da meisje rust in vrede meisje

 • mieke jansens

  hopelijk krijgt die meer dan 30 uren werkstraf

 • jacques van de velde

  Dader levenslang opsluiten. Is groot gevaar. Zijn geestelijke handicap is onomkeerbaar ! Eens vrij maakt hij zeker meer slachtoffers !