Tiener (19) doodt meisje (4) nadat ze fruitsap op zijn spelconsole had gemorst

Johnathan Fair
Waukegan Police Department Johnathan Fair
Johnathan Fair was aan het babysitten op het dochtertje van zijn vriendin in een woning in de buurt van Chicago toen het helemaal misging. De tiener ging door het lint nadat de kleuter fruitsap op zijn Xbox-spelconsole had gemorst. Het kleine meisje bekocht het met haar leven.

Het tragische incident deed zich voor op 13 december in de stad Waukegan op zo’n 60 km van Chicago. een ziedende Fair had de vierjarige Skylar Mendez door elkaar geschud, geschopt en geslagen tot ze niet meer bewoog. De jongeman bracht het meisje nog naar het ziekenhuis - waar hij beweerde dat ze op haar hoofd was gevallen.

Later gaf hij toe dat hij het meisje zwaar had mishandeld omdat ze fruitsap op zijn spelconsole had gemorst. Artsen probeerden nog tevergeefs om de zwelling van haar hersenen te verminderen. Het kind stierf een paar dagen later. 

De jongeman wordt nu aangeklaagd wegens moord. De openbaar aanklager eist een levenslange gevangenisstraf. De advocaat van de 19-jarige Fair verklaarde gisteren aan persbureau AP dat hij er vertrouwen in heeft dat de jongeman uiteindelijk toch zal worden vrijgesproken ondanks alle bewijzen tegen zijn cliënt.

Op 17 februari start de rechtszaak.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerard Braeckmans

  Onverantwoord gedrag Gerry Cle? Dit is moord!

 • Gerry Cle

  Totaal onverantwoord gedrag. Vrijspraak zou ongepast zijn.

 • Verstappen Martine

  Wanneer je als 19 jarige het verschil niet kent tussen goed en kwaad is er maar 1 oplosing levenslang opsluiten ( en zijn advocaat erbij) want vroeg of laat valt er een ander slachtoffer.

 • Danny Govaerts

  Ze spreken hier over tiener als of het om een kind gaat. Nee jong volwassenen op die leeftijd had ik al de verantwoordelijkheid over een hele bedrijfs afdeling.. Als op die leeftijd het besef van verantwoordelijkheid er niet is is er toch wel iets mis ,,veroordelen als een volwassenen.

 • benny vandersanden

  De reactie van zijn advocaat tart ook weer iedere verbeelding