Tiener (18) zwaargewond na val van hotelbalkon op vijfde verdieping: “Afvalcontainer redde zijn leven”

De vuilcontainers staan achter dit hek naast het hotel (r).
Google Street View De vuilcontainers staan achter dit hek naast het hotel (r).
Een vakantie met vrienden op Mallorca is voor een 18-jarige Nederlander uitgedraaid op een drama. Hij viel van het balkon van hun hotelkamer op de vijfde verdieping en ligt nu in kritieke toestand in het ziekenhuis. De tiener mag van geluk spreken dat hij nog leeft, melden plaatselijke media.

Zijn val van zo'n vijftien meter hoogte werd gebroken door een vuilcontainer in de steeg naast het hotel. Een groene kunststof container op vier wielen, zo is te zien op een foto op ultimahora.es.

Volgens de nieuwssite kwam de Nederlander terecht op het deksel van de vuilcontainer. Die gaf weliswaar iets mee maar desondanks liep de tiener kneuzingen op over het hele lichaam en verwondingen aan verschillende organen en/of lichaamsdelen. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis en ligt op de intensive care.

Alcohol en/of drugs

De oorzaak van de val is nog onduidelijk maar het slachtoffer vertoonde “duidelijke kenmerken van overmatig alcohol- en/of drugsgebruik’’, schrijven plaatselijke media op basis van politiebronnen. Volgens hen was er aanvankelijk sprake van dat de Nederlander van de tweede verdieping naar beneden was gevallen omdat meerdere mensen dat hadden verklaard, maar later bleek dat hij met een groep vrienden verbleef in een hotelkamer op de vijfde verdieping. 

Volgens diariodemallorca.es gingen de Nederlanders zondagavond stappen, viel het latere slachtoffer omstreeks 05.45 uur van het balkon en was hij op dat moment alleen in de hotelkamer. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bo Verdoodt

    Sta ik niet stom van... enkel weken geleden in dit hotel verbleven, en wij stonden er al stom van dat er geen ongelukken gebeurden... alles en iedereen hangt over de balustrade van het balkon... vaak gedacht dit loopt fout af.

  • Don Tessers

    Wanneer wordt de jeugd die vakantie gaan vieren eindelijk eens verstandig? Telkens vallen er slachtoffers door overmatig gebruik van alcohol en drugs?