Tienduizenden Roemenen protesteren tegen politieke klasse

EPA
In verschillende steden in Roemenië zijn tienduizenden mensen vanavond op straat gekomen om te protesteren tegen de politieke klasse. Alleen al in de hoofdstad Boekarest manifesteerden volgens de politie zeker 20.000 mensen.

In Boekarest kwamen gisterenavond al duizenden mensen op straat om het ontslag te eisen van onder meer eerste minister Viktor Ponta, na de dodelijke brand in een nachtclub afgelopen vrijdag. Bij die brand kwamen 32 mensen om, vooral jongeren. Achteraf bleek dat de nachtclub niet over de nodige vergunningen beschikte.

De Roemeense premier bood vandaag dan verrassend zijn ontslag aan. "Ik hoop dat het ontslag van de regering de mensen die op straat zijn gekomen, tevreden zal stellen", zei Ponta over de massale protesten tegen de regering.

Dat bleek toch niet voldoende voor tal van Roemenen. Tienduizenden manifestanten manifesteerden en toonden hun ongenoegen jegens de politieke klasse in Roemenië. De manifestanten droegen slogan mee, met daarop "Alle partijen stelen" en "Alle partijen, hetzelfde vuil".