Tienduizenden Roemenen protesteren opnieuw tegen regering

In Roemenië wordt al verschillende dagen geprotesteerd tegen de regering.
AP In Roemenië wordt al verschillende dagen geprotesteerd tegen de regering.
In Roemenië hebben opnieuw tienduizenden mensen betoogd tegen de regering van sociaaldemocraten. Ze eisen het ontslag van de regering omdat die corrupt is. Vrijdagavond was een betoging al helemaal uit de hand gelopen, er vielen toen bijna vijfhonderd gewonden.

De sociaaldemocratische partij PSD is vanaf begin 2017 aan de macht, en krijgt sindsdien heel wat kritiek. De regering houdt, volgens de bevolking, de strijd tegen de corruptie tegen en ondergraaft het rechtssysteem. Roemenië, dat twintig miljoen bewoners heeft, is een van de armste en meest corrupte landen van de Europese Unie. 

Bij de betoging van vrijdagavond heeft de politie traangas en waterkannonen ingezet om betogers tegen te houden. Ook toen zijn tienduizenden betogers de straat op gegaan. 

Bekijk ook: 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dominique castelein

  heb ik niet gehoord:een socialistische regering die corrupt is,hadden de Roemenen iets anders verwacht,ze zijn al corrupt en crimineel van bij de geboorte en nu nog socialisten erboven op,hoe mooi kan het leven toch zijn voor de socialisten

 • rudolf jacobs

  met andere woorden ,,de roemenen hebben meer ballen dan de vlaming de dag van vandaag

 • eric maier

  da tze nu pas protesteren.. dat land is altijd al vergeven geweest van corruptie.

 • Abd al-Rahman

  Ik ken de situatie niet maar neem nu 20000 van 20 miljoen. Dat is 0,1% van de bevolking dat protesteert. Niet bepaald overtuigend.

 • claudio lugli

  als het een troost mag zijn voor de roemenen.hier is even erg of erger.