Tienduizenden mensen betogen in Beiroet

EPA
Er is vandaag opnieuw massaal betoogd in Libanon, eerst door aanhangers van president Michel Aoun en enkele uren later door Libanezen die het einde van het regime eisen. Zij kwamen met tienduizenden samen aan het Martelarenplein in Beiroet. Het zou gaan om de grootste betoging sinds het aftreden van premier Hariri eerder deze week.

De protesten tegen de Libanese regering startten midden oktober. De regerende klasse wordt beschuldigd van corruptie en mismanagement van de economie. Premier Hariri bood eerder deze week al zijn ontslag aan. In afwachting van de beloofde hervormingen werd hij door de president belast met de lopende zaken.

AFP

Vandaag betuigden duizenden betogers hun steun aan president Michel Aoun, en dat voor het eerst sinds de protesten begonnen. Ze marcheerden in een kilometerslange stoet naar het presidentieel paleis in de wijk Baabda. Ze beklemtoonden dat de 84-jarige Aoun niet verantwoordelijk is voor de corruptie, maar die net zelf probeert te bestrijden.

AP

Enkele uren later werd dan verzamelen geblazen op het Martelarenplein in Beiroet. Tienduizenden betogers vragen dat de heersende politieke klasse zou opstappen. Ook in andere steden kwamen mensen de straat op.

REUTERS1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Maxim Deruyck

    Hoe toevallig, weer een buurland van Israel in chaos. Ja we hebben het niet door hoor...