Tienduizenden Brazilianen demonstreren voor holebirechten

EPA
In de Braziliaanse stad Sao Paulo zijn zondag duizenden mensen op straat gekomen om meer rechten te eisen voor de LGBT-gemeenschap (lesbisch, gay, biseksueel en transgender). De manifestanten trokken in kleurrijke kostuums en onder begeleiding van luide muziek door het centrum van de metropool.

De optocht in Sao Paulo is de grootste demonstratie van de LGBT-gemeenschap ter wereld. Verwacht wordt dat in totaal twee miljoen mensen aan de parade zullen deelnemen. Het motto van de Braziliaanse "Parada Gay" luidde: "Ik ben zo geboren en opgegroeid, en zal altijd zo blijven: respecteer mij."

"De voorbije jaren hebben we een terugval gezien in het beleid. Alles wat we bereikt hadden, wordt weer bedreigd", zo verklaarde Fernando Quaresma, die aan het hoofd staat van het organiserende comité. Zo heeft een volksvertegenwoordiger onlangs nog het voorstel ingediend om homoseksuelen psychisch te laten behandelen. In een ander wetsontwerp wordt dan weer een "dag van de heteroseksuele trots" voorgesteld.