Tienduizenden betogers in Dresden tegen extreemrechts

Manifestanten nemen deel aan de demonstratie tegen extreemrechts, die “#Unteilbar” (onverdeelbaar) heet.
AFP Manifestanten nemen deel aan de demonstratie tegen extreemrechts, die “#Unteilbar” (onverdeelbaar) heet.
Vele duizenden Duitsers hebben vandaag in Dresden tegen extreemrechts gedemonstreerd. Mensen uit het hele land, onder wie veel ouders met hun kinderen, kwamen naar de Oost-Duitse stad. Uit Berlijn reden speciale treinen, uit andere steden kwamen mensen per touringcar.

Onder de naam ‘#onverdeelbaar’ betoogden de mensen ruim een week voor de parlementsverkiezingen in de deelstaten Saksen en Brandenburg tegen “haat en hetze”. Extreemrechts heeft forse aanhang in die deelstaten. Op de oude markt in het centrum van Dresden riepen de demonstranten om een open, vrije en solidaire samenleving. Het ging er gemoedelijk aan toe. Het was verboden alcohol en/of honden mee te nemen.

De organisatie sprak van 25.000 deelnemers, officiële aantallen moeten nog bekend gemaakt worden.

In Brandenburg zijn de sociaaldemocratische SPD en de rechts-populistische AfD in de peilingen verwikkeld in een nek-aan-nekrace om de grootste te worden, gevolgd door de CDU op enkele procentpunten. De christendemocraten hebben in Saksen juist een voorsprong op de AfD van 6 procentpunten. De CDU staat op 31 procent in de peilingen, de voormalige communisten van Die Linke staan derde met 14 procent.

AFP
AFP
AFP
REUTERS
REUTERS9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fons Casteels

  Een paar duizend betogers tegen enkele miljoenen kiezers? De kiezers winnen.

 • Chris Vandorpe

  Doe jullie goesting ,mn huisdeur sluit ik nooit , mn autosleutels blijven altijd op het contact zitten ,nog nooit problemen gehad , groeten uit hongarije .

 • Luc de Wolf

  Veel verdraagzaamheid en diversiteit is er bij links niet te bespeuren wanneer het om een ander gedachtengoed gaat

 • Niko Karavas

  Duizenden, als de extreemlinkse regimepers het telde decimeer dan maar, een paar honderd wereldvreemd zelfdestructief werkschuw tuig was er.

 • Hedwig Jacobs

  Als je aan iemand van links vraagt waarom extreem rechts aan populariteit wint dan beginnen ze te verwijzen naar, de nazi"s en Hitler, De Winter , Francken tot zelfs tot de Waalse Rexisten, maar waarom en hoe dat het komt daar kunnen ze nooit een antwoord op geven, rechtse stemmers weten wel de redenen waarvoor ze stemmen, spijtig dat links hiervoor alleen verdraagzaamheid kan inroepen, maar in onze huidige criminele en hardere samenleving moet er toch iets veranderen denken velen.