Tien meter hoge kip voor Israëlisch parlement uit protest tegen “zwak” Gaza-beleid

Photo News
Uit protest tegen het Israëlische Gaza-beleid hebben rechtsgeoriënteerde activisten woensdag een zowat tien meter hoge opblaasbare kip voor de Knesset, het parlement, geplaatst. 

Het initiatief ging uit van het Israëlisch Overwinnings Project en was een protest tegen het "zwak" optreden van de Israëlische regering tegen Hamas en Palestijns terrorisme. "De kip moet de angst van de Israëlische regering voor Hamas symboliseren", deelden de organisatoren mee.

Doel is “Israëlische overwinning”

Israël moet "stoppen angst te hebben", luidde een slogan op de borst van de witte kip. "Wij eisen een Israëlische overwinning!".

Critici vinden dat de rechts-conservatieve premier Benjamin Netanyahu en zijn regering sinds lang te zwak optreden tegen Hamas, dat de Gazastrook controleert.

Wapenstilstand 

Onder bemiddeling van Egypte zijn de Joodse staat en de radicale Palestijnse beweging een wapenstilstand overeengekomen. Niettemin kwam het in het weekeinde aan de grens toch weer tot geweld. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Pasi Belgafric

    Belachelijk.David tegen Goliath .waarom niet praten voor samen te leven .meer voordeel

  • Karel Tichmann

    Het is geen "kip" het betekend "chicken", het is een Amerikaans jargon voor iemand die angstig of laf is.