Tien mannen opgepakt in Zweden na roof in Hollywoodstijl

Tien mannen zijn in Zweden aangeklaagd omdat ze wellicht betrokken zijn bij een gedurfde roof met een helikopter in een gelddepot in Stockholm in september vorig jaar.

De bende gebruikte in ware Hollywoodstijl een gestolen helikopter om een gelddepot nabij Stockholm binnen te geraken en liet explosieven ontploffen om ten slotte aan de haal te gaan met hun buit, terwijl de politie opgehouden werd met een valse bom op haar eigen helikopterbasis.

Het merendeel van de buit, 39 miljoen kroon (4,1 miljoen euro), is nog steeds zoek, bevestigde openbare aanklager Leif Gorts nadat de aanklachten bekendgemaakt werden.
 
Bewijzen
De tien beklaagden zijn tussen 23 en 38 jaar oud en enkelen van hen zijn in Zweden geboren terwijl anderen uit het buitenland afkomstig zijn. "Als echte professionals gedroegen ze zich", zegt een politie-inspecteur. Hoewel de tien de aanklachten weerleggen, zegt de politie vertrouwen te hebben in de bewijzen, waaronder DNA. Het volledige proces moet op 2 augustus normaal gezien van start gaan. (belga/gb)