Tien kinderen gewond na schoten met luchtgeweer op speelplaats van Amerikaanse school

Een politieagent in DeKalb County in de Amerikaanse staat Georgia leidt het verkeer om nadat tien kinderen beschoten werden met een luchtgeweer.
AP Een politieagent in DeKalb County in de Amerikaanse staat Georgia leidt het verkeer om nadat tien kinderen beschoten werden met een luchtgeweer.
In de Amerikaanse staat Georgia zijn tien leerlingen van een basisschool in DeKalb County gewond geraakt bij een incident met een luchtgeweer. Niemand is er ernstig aan toe, maar negen slachtoffers werden wel overgebracht naar het ziekenhuis. Dat melden de lokale autoriteiten.

Het lijkt erop dat ze van buitenaf werden beschoten. Volgens Amerikaanse media werden de schoten afgevuurd vanop een bosrijke plek buiten de school. De kinderen zelf bevonden zich op het moment van de feiten op de speelplaats. Het is niet duidelijk of zij effectief het doelwit waren.

De politie is een onderzoek gestart maar de dader kon voorlopig nog niet worden geïdentificeerd.

De Verenigde Staten worden regelmatig opgeschrikt door schietpartijen op openbare plaatsen, onder andere omwille van het wijdverspreide gebruik van vuurwapens. Zaterdag nog werd het bloedbad in de Columbine High School in Colorado herdacht. Daarbij kwamen in 1999 twaalf leerlingen en een leerkracht om het leven.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.