Tien doden bij schietpartij in noorden van Mexico

In de buurt van Monterrey in het noorden van Mexico zijn verschillende gewapende mannen een bierhandel binnengevallen en beginnen schieten. Daarbij kwamen tien mensen om het leven, zo bevestigen de lokale autoriteiten.

De feiten speelden zich af op klaarlichte dag, in de stad Garcia. De schutters kwamen met twee wagens ter plaatse en openden het vuur. Voor hun vlucht kleedden ze verschillende slachtoffers volledig uit en graaiden ze 10.000 pesos (zo'n 650 dollar) mee.

Vermoed wordt dat het om een afrekening gaat tussen twee criminele bendes, verklaarde de procureur. In de opslagplaats werd ook zeven kilo marihuana aangetroffen. De politie en het leger hebben de omgeving rond de bierhandel afgesloten.

Zeven slachtoffers kwamen ter plaatse om, drie anderen stierven in het ziekenhuis aan hun verwondingen.

Voorbijgangers kijken toe terwijl soldaten arriveren op de plek van de schietpartij in Garcia.
REUTERS Voorbijgangers kijken toe terwijl soldaten arriveren op de plek van de schietpartij in Garcia.
REUTERS

Volgens de onderzoekers werd de bierhandel in het verleden nog gebruikt als dekmantel door leden van het Zetas-drugskartel. De leider van dat kartel, Omar Trevino alias 'Z-42', werd in maart van dit jaar opgepakt. Hij wordt beschuldigd van het in brand steken van het casino van Monterrey, waarbij 52 mensen omkwamen.

Oscar Trevino, alias Z-42.
AFP Oscar Trevino, alias Z-42.