Tien arrestaties bij internationale drugsactie

(Archieffoto)
BELGA (Archieffoto)
Politie- en douanediensten in de Benelux en Frankrijk hebben tussen 29 januari en 1 februari tijdens een gezamenlijke internationale actie tien mensen gearresteerd. De actie was gericht tegen de handel in verdovende middelen en drugstoerisme, meldt de politie vandaag in een mededeling.

De controles gebeurden langs autosnelwegen en provinciale wegen, op treinen, bussen en in drugspanden. In de drie landen werden honderden voertuigen gecontroleerd op de aanwezigheid van verdovende middelen. Van de 1.159 gecontroleerde mensen bleken 69 in het bezit van drugs.

Drie voertuigen werden in beslag genomen. Bij de actie werden ook cannabis, hasj, marihuana, heroïne, cocaïne, amfetamines, paddestoelen en verboden wapens in beslag genomen.

Tussen Antwerpen en Mechelen onderschepte de politie een man die in het bezit was van 600 gram marihuana. Hij werd ter beschikking gesteld van de procureur van Antwerpen voor verkoop van drugs.

De wegpolitie betrapte in de regio van Antwerpen twee mensen uit La Louvière die 230 cannabisplanten en 50 gram cocaïne in hun bezit hadden. De politie vermoedt dat zij een cannabisplantage gingen opstarten in hun streek.

In totaal namen 181 politie-ambtenaren deel aan de controleactie.