Thyssenkrupp wil van topman af

CEO Guido Kerkhoff vanThyssenkrupp in mei van dit jaar.
AP CEO Guido Kerkhoff vanThyssenkrupp in mei van dit jaar.
De Duitse industriegigant Thyssenkrupp wil van topman Guido Kerkhoff af. Het benoemingscomité van het bedrijf heeft de toezichtsraad aangeraden om zo snel mogelijk met Kerkhoff te onderhandelen over het einde van zijn mandaat. De toezichtsraad vergadert binnenkort over het advies. Kerkhoff werd in juli vorig jaar aangesteld als topman. Hij is benoemd tot eind september 2023.

Voorzitter van de toezichtsraad Martina Merz zou Kerkhoff als interim-topvrouw moeten opvolgen voor maximaal een jaar. Haar rol zou dan weer door Siegfried Russwurm moeten worden waargenomen.

Thyssenkrupp, dat onder meer staal, liften en auto-onderdelen maakt en industriële oplossingen biedt, heeft op veel vlakken last van tegenwind. Zo heeft de auto-industrie te lijden onder handelszorgen en heeft de staaltak het lastig vanwege een dalende prijs voor dat metaal. 

Ook stijgen de personeelskosten in Duitsland. Een fusie tussen de staaltak van Thyssenkrupp en Tata Steel liep eerder dit jaar stuk op bezwaren van de Europese Commissie. Het Finse Kone wil inmiddels fuseren met de liftentak van Thyssenkrupp.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • marc van cauter

    Europa doet het goed met hun graaiersbewind en zich overal baas te maken , Loopt falikant af

  • Jan Van Balen

    Jan Van Balen Ik boek nooit een vakantie bij een reisorganisator, doe alles zelf.