Thomas Cook schrapt Egyptisch hotel waar Brits koppel stierf uit zijn aanbod

Het Steigenberger Aqua Magic Hotel in Hurghada
RV Het Steigenberger Aqua Magic Hotel in Hurghada
Reisorganisator Thomas Cook schrapt tot nader order het Steigenberger Aqua Magic Hotel in de Egyptische badplaats Hurghada uit zijn aanbod. In dat hotel werd enkele weken geleden een Brits koppel dood aangetroffen. De oorzaak van hun overlijden is nog onbekend. Een eigen onderzoek van Thomas Cook bracht wel verhoogde waarden van de E.coli-bacterie aan het licht. 

Hoewel de aangetroffen hoeveelheden E.coli en stafylokokken het opvallend grote aantal zieken onder de gasten kunnen verklaren, liggen ze waarschijnlijk niet aan de basis van de dood van John en Susan Cooper op 21 augustus. Het is nog wachten op de resultaten van de autopsie op hun lichamen.

Thomas Cook evacueerde na de overlijdens uit voorzorg zijn klanten uit het hotel, onder wie ook 18 Belgen. Concurrent Tui deed dat niet. Volgens de directeur van de hotelgroep zijn er al maatregelen genomen om de hygiëne op te krikken.

John en Susan Cooper, het Britse koppel dat onverwacht overleed in het hotel.
RV John en Susan Cooper, het Britse koppel dat onverwacht overleed in het hotel.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ronald Van Roy

    Nog niets zeker of bewezen . Is het onmogelijk om te wachten op de juiste oorzaak ?

  • Paul Willems

    Tui niet. Hoe is het mogelijk!!!