Exclusief voor abonnees

Thierry Baudet: seksistische dandy op politieke ramkoers

Alfaman droomt ervan huisman te worden én wil Nederland uit EU sleuren

Thierry Baudet tijdens zijn overwinningsspeech na de Nederlandse provincieverkiezingen.
ANP Thierry Baudet tijdens zijn overwinningsspeech na de Nederlandse provincieverkiezingen.
Hij heeft Indonesisch en Henegouws bloed in de familie. Toch is hij fel gekant tegen migratie en multiculturalisme. Die hebben volgens hem de natiestaat verzwakt. Hij droomt ervan huisman te worden met een vrouw die werkt, maar betoogt tegelijk dat mannen zich als alfaman moeten gedragen en dat vrouwen overmand willen worden. Hij wil ook premier van Nederland worden om het land uit de Europese Unie te loodsen én het klimaatbeleid terug te schroeven dat volgens hem op ‘klimaathekserij’ is gebaseerd. Maak kennis met Thierry Baudet (36), de rechts-populistische wonderboy van de Lage Landen. Zijn partij Forum voor Democratie (FvD) werd de grote winnaar van de Nederlandse provinciale verkiezingen.

Naast politicus is Thierry Baudet historicus, jurist en auteur. Zijn romandebuut ‘Voorwaardelijke Liefde’ gaat over een jonge aantrekkelijke doctoraatsstudent die betaalde afspraken heeft met vrouwen. “Toch wel een erg goed boek, eigenlijk. Al zeg ik het zelf”, twittert hij in 2016. Het vrouwonvriendelijke karakter van de roman komt hem op veel kritiek te staan.

In juni 2017 laat hij een vleugel installeren in zijn werkkamer in het parlementsgebouw. Baudet mist daardoor een deel van een Kamerdebat. Dat is iets wat de Forum-fractie vaker wordt verweten. Baudet is vaak afwezig bij debatten en stelt nauwelijks schriftelijke vragen

Baudet komt uit een academische familie. Zijn overgrootvader was al op zijn 28ste hoogleraar wiskunde in Delft. Zijn opa was hoogleraar geschiedenis. Thierry Baudet groeit op in Heemstede met een oudere zus. Zijn vader is historicus en pianopedagoog, zijn moeder orthopedagoog. (lees verder onder de Instagram-post)

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis60 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Weer ene die zichzelf op een voetstuk plaats. Hard kan roepen langs de zijlijn. Zelfs Latijnse spreuken declameert. Maar geen programma heeft. Geen volk dat kan besturen. En zich verslikt in tegenstrijdigheden. Voor zijn aanhangers de kampioen van het grote gelijk. Waar hebben we dat nog gezien.

 • Linda Wellekens

  Mensen willen niet meer op een traditionele partij stemmen : het zijn immers allemaal dezelfde onrechtvaardige, egotripperige, leugenachtige politici gebleken. Dan maar voor een nieuwkomer die " redelijk " lijkt en wat gezond verstand over hebt. Es nieuwsgierig wat België gaat doen ....

 • Klaus Van Damme

  Een toffe kerel zo te horen, deze gast is Nederland aan het wakker schudden. De mensen hebben genoeg van al het gezever van europa. Hopelijk volgen we in België ook. Migratie en multiculti werkt niet, en toch word het door onze strot geramd!!

 • Rudolf Jacobs

  Zelfs in vlaanderen zijn er nu al die hun billen toeknijpen,door een halve nederlander te moeten aanhoren,die dan nog eens groot gelijk heeft,hopelijk staat devlaamse kiezers ook geen 50 jaar achter zoals deze belgische regering

 • Chris Deckers

  Voor 75% van Baudet's kiezers was klimaat hét thema en niks anders. Hij vindt het onacceptabel dat de Nederlandse burger 1.000 miljard zal moeten ophoesten voor klimaatmaatregelen, terwijl het resultaat hiervan op het klimaat volgens de IPCC-methodes nooit meetbaar zal zijn, meer bepaald CO²-daling met 0,00007% oftewel kleiner dan de ingecalculeerde foutmarge. Hij wil ook absoluut onder het EU-juk uit en dat willen vele burgers. Wordt vervolgd eind mei.