Theresa May gaat "nieuwe, gedurfde " brexit-deal voorleggen

De Britse premier Theresa May zegt dat ze de komende weken een "nieuwe, moedige" deal zal voorleggen. Ze zal opnieuw proberen om een meerderheid in het parlement te halen voor haar brexit-deal.

May is optimistisch en gelooft dat de parlementsleden haar voorstel deze keer wel zullen steunen, zo schrijft ze in de krant The Sunday Times. "Ik geloof nog steeds dat er een meerderheid in het parlement te vinden is voor een uitstap met een deal." Volgens de regeringsleider gaat het om een "verbeterd" pakket maatregelen.

De brexit-deal die Theresa May in november met Brussel overeenkwam, werd door de Britse parlementsleden al drie keer verworpen. Londen moest daardoor aan Brussel al twee keer om uitstel vragen voor de brexit. Het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU stond aanvankelijk gepland op 29 maart, maar is intussen verschoven naar ten laatste 31 oktober.

Het uitstel betekent ook dat Groot-Brittannië volgende week zal deelnemen aan de Europese verkiezingen.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • victor vandesande

  May klampt zich tegen beter weten in en de schaamte voorbij vast aan de macht. Elke andere politicus met een beetje eigenwaarde was,al lang opgestapt. Intussen is de schade voor haar partij en bij uitbreiding voor het VK onoverzienbaar is.

 • patrick morel

  Er komt altijd een moment waar koppigheid overgaat in domheid en dat ogenblik is al voorbij. Domineesdochter Mutti schoot een kemel met haar wir schaffen das, domineesdochter May wilde cavalier seul spelen met alle gevolgen van dien.

 • Geert Landsman

  Ze heeft geen nieuwe deal want Europa is klaar met onderhandelen. De Britten gaan helemaal niet weg want de beste deal is blijven.

 • HUGO COOLSAET

  Misschien het voorstel eens lanceren om bij de EU te blijven.

 • Freddie Lamers

  We willen eruit,of toch niet? Ja, maar de voorwaarden bevallen ons niet. Blijven we er dan maar in? Eens kijken of we de voorwaarden wat aan kunnen passen, dan kunnen we er misschien toch uit. Ai ai Brussel is het niet eens met onze voorwaarden. Damned, dan kunnen we er niet uit. Ik weet het niet meer. Laat maar zitten dan die hele troep. What a disaster!