Thatcher wilde slank worden met dieet van 4 eieren per dag

EPA

Margaret Thatcher heeft geleefd op een dieet van eieren, whiskey en spinazie. Thatcher was premier van het Verenigd Koninkrijk van 1979 tot 1990. Ze was daar de eerste vrouwelijke eerste minister en kreeg de bijnaam 'The Iron Lady' (De IJzeren Dame). Eigenlijk was ze meer 'The Egg Lady', want ze at liefst vier eieren per dag, 28 eieren per week.

Slank
Thatcher wilde graag, als de historische foto op Downing Street 10 genomen werd, slank worden vastgelegd, meldt de Daily Mail. Dus besloot ze op een dieet te gaan die haar hielp bijna tien kilo in twee weken af te vallen. Ze at eieren, komkommer, spinazie, tomaten, biefstuk en dronk whiskey.

Twee weken
Haar dieetplan is gevonden in een dagboek uit 1979. Het dagboek is samen met andere persoonlijke documenten geopenbaard. De Margaret Thatcher Foundation bracht het zaterdag voor het eerst naar buiten. De dag begon met een ontbijt van pompelmoes, twee eieren en zwarte koffie of thee. Tijdens de lunch stonden weer twee eieren op het menu. Het avondeten bestond uit biefstuk, lamskoteletten of vis. Op het papiertje stond ook dat het dieet absoluut niet langer dan twee weken mocht duren. (hlnsydney/kh)

AFP