Thaise voetballertjes in tranen na horen van overlijden duiker

 De jongens en hun coach barstten in tranen uit na het vernemen van het trieste nieuws.
REUTERS De jongens en hun coach barstten in tranen uit na het vernemen van het trieste nieuws.
Tot gisteren kregen de twaalf geredde Thaise voetballertjes en hun coach niks te horen over het overlijden van een van de bij de reddingsoperatie betrokken duikers. Zo vertelde een tante van een van de jongens. Maar toen de groep het trieste nieuws dan toch vernam, volgden de tranen. En een indrukwekkend eerbetoon. 

De 37-jarige Thaise duiker Saman Kunan, raakte bijna tien dagen geleden buiten bewustzijn toen hij zuurstoftanks aan het plaatsen was in de ondergelopen grotten langs de potentiële vluchtroute. Het voormalige lid van de Thaise elite-eenheid van de mariniers overleed, maar de operatie ging door. Uiteindelijk wisten de reddingswerkers de twaalf voetballertjes en hun coach bijna een week geleden uit het grottenstelsel te halen. 

Een tante van een van de jongens, de 13-jarige Sompong 'Pong' Jaiwong, 
vertelde gisteren tegen het Britse The Sun dat de voetballertjes nog niet wisten dat een van de duikers die hen kwamen ontzetten het niet had overleefd. "De dokters zijn bang over het effect dat het op hen kan hebben. De jongens hebben hun smartphones moeten afgeven en mogen niet naar het nieuws kijken."

De twaalf voetballertjes en hun coach met een schets van de omgekomen duiker, de Thai Samarn Kunan.
REUTERS De twaalf voetballertjes en hun coach met een schets van de omgekomen duiker, de Thai Samarn Kunan.

Tranen

Later gisteren kreeg het dertiental het trieste nieuws toch te horen, zo blijkt uit door het Thaise ministerie van Volksgezondheid vrijgegeven foto's. De jongens barsten in tranen uit. Ze bekijken een schets van de overleden marinier, schrijven naast zijn portret tal van boodschapjes en dankwoorden, en daarna buigen ze het hoofd, staand in een kring rondom de poster. 

REUTERS
De jongens schrijven kleine boodschapjes naast het portret van de overleden Saman Kunan.
REUTERS De jongens schrijven kleine boodschapjes naast het portret van de overleden Saman Kunan.9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerard Braeckmans

  Elise heef het verstaan. De rest kakelt maar wat.

 • Elise Noé

  Ben niet zeker, maar volgens mij bedoelt Anthony dat het jammer is dat de jongens dit niet in rust konden doen, maar dat er weer foto’s van gemaakt moeten worden voor in de media.. Dit zou niet gefotografeerd moeten worden

 • joan lute

  Walgelijk dat er momenteel al één persoon hier compleet harteloos is ten aanzien van zo een trieste ellende waar de kinderen door moeten. Stel je voor dat wanneer u of een dierbare iets overkomt je ook zulke walgelijke harteloosheid moet slikken .

 • KATRIN STOELEN

  Anthony Anthony toch !

 • gerard doom

  Anthony jij stond blijkbaar redelijk achteraan toen “gevoelens” uitgereikt werden....