Thaise reddingswerker die kinderen anderhalf jaar geleden uit grot redde, overleden aan bloedinfectie

Archiefbeeld van de voetballertjes die in de grot verzeild raakten.
EPA Archiefbeeld van de voetballertjes die in de grot verzeild raakten.
De reddingsoperatie van de twaalf jongens en hun voetbaltrainer uit een ondergelopen grot in Thailand heeft nog een leven geëist. Een van de Thaise reddingswerkers die twaalf jonge voetballers en hun trainer vorig jaar uit een overstroomde grot in Noord-Thailand redde, is overleden aan een bloedinfectie die hij tijdens de reddingsactie opliep. Dat heeft de Thaise marine vandaag bekendgemaakt.

De reddingswerker, Beiret Bureerak, werd al een jaar lang behandeld voor zijn bloedinfectie, maar zijn toestand verbeterde niet. Tijdens de risicovolle operatie kwam destijds al een duiker om het leven. Sergeant Saman Kuman raakte buiten bewustzijn bij het plaatsen van zuurstofmaskers langs de potentiële vluchtroute en kwam te overlijden.

Op 23 juni 2018 raakten twaalf jonge voetballertjes en de coach van de voetbalploeg Wild Boars vast in de Tham Luanggrotten in het noorden van Thailand. Ze waren de grotten aan het verkennen toen een hevige regenval de grot overstroomde, waardoor ze gevangen zaten. Op 10 juli werden ze allemaal veilig en wel uit de grot gehaald tijdens een reddingsactie.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Rudi Pieters

    Leven gegeven voor een ander wat een held

  • guido vermeyen

    Bij radio 1 bleven ze bij de verklaring: infectie.....veel info mag je van de VRT niet verwachten, gedetailleerde info geven ze liever bij voetbal, en andere vechtsporten over kwetsuren....tot in detail....