Thaise miljonair doodt zeldzame zwarte panter en riskeert tot 20 jaar cel

De Thaise miljonair Premchai Karnasuta hangt een celstraf tot 20 jaar boven het hoofd.
EPA De Thaise miljonair Premchai Karnasuta hangt een celstraf tot 20 jaar boven het hoofd.
De topman van een groot bouwbedrijf in Thailand, door Forbes ooit een van de rijkste mensen in het land genoemd, is gearresteerd voor het stropen van onder meer een zwarte panter in een nationaal park in het westen van het land. Dat hebben de autoriteiten vandaag meegedeeld.

Premchai Karnasuta, die aan het hoofd staat van bouwgigant Italian-Thai Development (ITD), werd in de nacht van zondag op maandag samen met anderen gearresteerd door parkwachters van het wildreservaat Thungyai. 

Zondagavond hoorden de opzichters schoten. Toen ze afgingen op het geluid vonden ze de karkassen van een zwarte panter, een muntjakhert en een Nepalfazant. De panter, een zeldzame diersoort, was in stukken gesneden en gescalpeerd. 

De 63-jarige Karnasuta en zijn gezelschap werden gearresteerd met resten van de dieren, wapens en munitie bij zich. Ze worden aangeklaagd voor onder meer illegale jacht in het wild en illegaal bezit van karkassen van beschermde diersoorten.

Het is erg zeldzaam dat een bekend persoon gearresteerd wordt voor stroperij in Thailand. Als Karnasuta schuldig wordt bevonden, riskeert hij tot 20 jaar cel. De Thaise minister van Milieu en Natuurlijke hulpbronnen, Surasak Kanchanarat, riep vandaag op de zaak grondig te onderzoeken. 

In 2010 stond Karnasuta op de 29ste plaats van de Forbes-lijst van rijkste mensen van Thailand.

AFP
EPA12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ingrid mertens

  Levenslang de bak in en zijn fortuin voor dierenbescherming....!!!! De rollen eens omkeren. Bij zulke gespuis!!!!

 • Christine Laevers

  Premchai Karnasuta is de man op het stoeltje. Ik heb het gecheckt. Hij was er op uitnodiging van de directeur van de Nationale Departementale Natuurparken. Wat was de deal vraag ik me af. Ik denk dat hij wat ruw is aangepakt geweest. Daar heb ik geen enkele compassie mee. Wellicht betaalt die wat geld om vrij te komen in afwachting van een nep proces.

 • yves Strubbe

  Al zijn geld als boete opleggen, en als opkuiser in een zoo laten werken.

 • Luc Cuypers

  Die rijken denken zich alles te kunnen veroorloven , eens zo hard straffen luid de boodschap !

 • Paul Keulemans

  Zijn volledige kapitaal overmaken aan de dierenbescherming aldaar, heeft hij geen geld meer om zijn bewakers om te kopen !!