Thaise militair doodde 29 mensen na “persoonlijk conflict rond grondverkoop”

AP
Een 32-jarige Thaise militair heeft 29 mensen gedood vanwege een persoonlijk conflict over de koop van een stuk grond. Dat hebben de Thaise autoriteiten gemeld. De meeste slachtoffers vielen in een winkelcentrum waar hij het vuur opende op het winkelend publiek.

Het bloedbad vond plaats in de stad Nakhon Ratchasima (ook bekend als Korat) in het noordoosten van Thailand. De schutter doodde eerst drie mensen op een legerbasis en reed vervolgens met een gestolen legervoertuig naar het winkelcentrum. Daar opende hij het vuur en maakte vele slachtoffers.

Veiligheidsdiensten schoten de man dood na een urenlange belegering van een winkelcentrum waar hij zich in de kelder had verschanst. Een agent kwam om het leven.

Naast de doden raakten ook 57 mensen gewond.

Veiligheidsdiensten schoten de man dood na een urenlange belegering van een winkelcentrum waar hij zich in de kelder had verschanst.
AFP Veiligheidsdiensten schoten de man dood na een urenlange belegering van een winkelcentrum waar hij zich in de kelder had verschanst.
APReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.