Thaise junta: "Aanslag waarschijnlijk niet het werk van internationale terroristen"

Mensen houden een wake voor de slachtoffers die vielen aan het Erawan-schrijn, dat sinds gisteren weer toegankelijk is voor het publiek.
PHOTO_NEWS Mensen houden een wake voor de slachtoffers die vielen aan het Erawan-schrijn, dat sinds gisteren weer toegankelijk is voor het publiek.
De dodelijke bomaanslag aan een hindoeschrijn in Bangkok was vermoedelijk niet het werk van internationale terroristen. Dat heeft de Thaise junta vandaag gezegd. Volgens de militaire machthebbers was de aanval niet specifiek gericht op Chinese toeristen.

"Onze veiligheidsdiensten zijn na samenwerking met de diensten uit geallieerde landen tot de voorlopige conclusie gekomen dat het incident vermoedelijk niet gelinkt kan worden aan internationaal terrorisme", zei kolonel Winthai Suvaree, woordvoerder van de Nationale Raad voor Vrede en Orde.

De plek waar de aanslag maandag plaatsvond, het hindoeschrijn Erawan, is populair bij Chinese toeristen. De junta benadrukt dat de bomaanslag niet op hen gericht was.

De Thaise politie vermoedt dat minstens tien mensen betrokken waren bij de aanslag, waarbij twintig mensen, vooral buitenlanders, om het leven kwamen.