Thaise dienst toerisme wil trekpleister maken van ‘voetballergrot’

In het slechtste geval zullen de voetballertjes nog vier maanden vastzitten in de grot voor ze kunnen worden geëvacueerd.
Photo News In het slechtste geval zullen de voetballertjes nog vier maanden vastzitten in de grot voor ze kunnen worden geëvacueerd.
Het Thaise bureau voor toerisme wil van het beruchte grottencomplex in Chiang Rai een toeristische trekpleister maken. Ze zouden een wandelroute uitstippellen voor alle ramptoeristen.

Voor het Thaise bureau voor toerisme (TAT) ‘heeft elk nadeel wel z’n voordeel’. Terwijl de twaalf jonge voetballertjes en hun coach nog steeds vastzitten in hun benarde situatie, hoopt de toeristische cel alvast munt te slaan uit het incident.

In de krant Bangkok Post zei TAT-directeur Karuna Dechatiwong dat ze samen met het regionale bestuur en het bedrijfsleven de grotten in Chiang Rai gaan promoten voor toeristen. “Nadat het reddingsteam de twaalf jonge voetballers en hun coach op maandagavond terugvond, is de grot in de belangstelling komen te staan van binnenlandse en buitenlandse reizigers”, verklaart Dechatiwong.

Wandelroute voor ramptoeristen

De dienst heeft plannen om een wandelroute uit te stippelen langs de grot. Zo krijgen alle ramptoeristen de kans de veelbesproken plaats van dichtbij te bekijken. Als surplus passeer je onderweg ook nog enkele andere toeristische trekpleisters in de regio.

De tactloze opmerking valt niet in goede aarde aangezien de situatie voor de kinderen en hun coach nog steeds kritiek is. In het slechtste geval zullen ze nog vier maanden vastzitten in de grot voor ze kunnen worden geëvacueerd.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • joseph kellens

  Als die jongens eruit zijn , mag dat gerust een toeristisch bezoek waard zijn. De grotten van Lady Mountain waren al gevaarlijk tijdens t regenseizoen , die kinderen zijn erin gelopen , toen er plotse regenbuien ontstonden. Zouden we niet beter in eigem boezem kijken en zien wat er in ons land gebeurd.

 • Bernard Vandenberghe

  Ik heb 2 jaar in Thailand gewoond en dit kan mij helemaal niet verwonderen. Dit is Thailand.

 • irene van den bosch

  Ocharme ten koste van die kinderen wat is daar bezienswaardig aan?

 • Ronny Rutmans

  Gewoonweg misselijk ! De miserie van die gastjes uitbuiten !

 • TOM LENEARTS

  Geld geroken?