Thaise coach praat voor het eerst: "Ik wist direct dat we vastzaten in de grot en probeerde de voetballertjes rustig te houden"

Screenshot
De Thaise coach die samen met twaalf voetballertjes meer dan twee weken vastzat in een Thaise grot, heeft voor het eerst een interview gegeven. “Ik probeerde de jongens rustig te houden”, vertelt hij voor de camera. “Ik wist vanaf het begin dat we vastzaten."

“Mocht ik de jongens verteld hebben dat we vastzaten in de grot, zouden ze gepanikeerd hebben”, vertelt hij. “Ik wist vanaf het begin dat we vastzaten en heb eerst zelf geprobeerd om mijn kalmte terug te vinden.” Daarna heeft hij "enkel positieve dingen verteld”, gaat de coach verder. “Ik zei hen dat we nog iets langer moesten wachten, dat het water ging zakken en dat we naar buiten konden gaan.”

De voetballertjes en de coach gingen na een training op 23 juni de grot in, maar raakten ingesloten door het opkomende water. Twee weken later, op 10 juli, konden ze pas allemaal gered worden. Een internationaal team van grotduikers en logistieke experts was nodig om de opmerkelijke reddingsactie uit te voeren.

De voetbalcoach hoopt nu ook de Thaise nationaliteit te kunnen bemachtigen. Hij behoort tot een minderheid uit het noorden van Thailand en is eigenlijk stateloos, net als drie van de geredde voetballertjes. Heel wat Thaise inwoners zeggen dat de vier nu een Thaise nationaliteit moeten krijgen.

Bekijk ook:
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Van Rompaey

    Hoeveel geld kostte zijn misstap? Het enige positieve aan de ganse zaak is de inzet van de redders, die hun eigen leven op het spel zaten.

  • edwin Impens

    straks gaat men van dat kieken nog een held makn ook. Hij zou zich beter heel nederig opstellen na zijn onverantwoord gedrag.