Thailand meldt eerste geval van MERS

Werknemers van de luchtvaartmaatschappij 'Thai Airways' desinfecteren alle vliegtuigen die terugkeren uit Zuid-Korea en Dubai.
REUTERS Werknemers van de luchtvaartmaatschappij 'Thai Airways' desinfecteren alle vliegtuigen die terugkeren uit Zuid-Korea en Dubai.
Thailand heeft vandaag voor het eerst een geval van MERS (Middle East Respiratory Syndrome) vastgesteld. De patiënt is een zakenman uit Oman, zei de minister van Gezondheid, Rajata Rajatanavin.

In Thailand is een eerste geval van het Mers-coronavirus opgedoken. Dat heeft het ministerie van Gezondheid laten weten. Het gaat om een 75-jarige man uit het Midden-Oosten die op 15 juni in Thailand aankwam om in een ziekenhuis van de hoofdstad Bangkok behandeld te worden voor een hartprobleem.

"Onderzoeken bevestigen dat het om het Mers-coronavirus gaat", aldus de Thaise minister voor Gezondheid. De drie familieleden die de man begeleidden, staan ook onder observatie.

MERS is ruim vier weken terug in het Verre Oosten opgedoken. In Zuid-Korea zijn er sindsdien 23 patiënten aan bezweken. De aandoening stamt uit het Midden-Oosten waar het in 2012 opdook. Het virus kan ernstige en ook dodelijke luchtweginfecties veroorzaken bij mensen en dieren. Maar niet iedereen wordt na besmetting ernstig ziek. Tegen het virus bestaat volgens de Wereldgezondheidsorganisatie WHO geen enkel vaccin.

REUTERS
REUTERS