TGV botst met kudde koeien: 20 dieren dood, 240 passagiers ongedeerd

AFP
Een hogesnelheidstrein van Parijs naar Lausanne is op een kudde koeien ingereden in het bosgebied van La Joux in de Jura. Dat heeft de Franse spoorwegmaatschappij SCNF tegen Franceinfo gezegd. 

Meerdere koeien stierven direct, verschillende andere koeien raakten ernstig gewond en moesten door een dierenarts worden geëuthanaseerd.

Voor zover bekend zijn geen van de 240 passagiers van de TGV gewond geraakt. Ze kwamen met vijf uur vertraging op hun bestemming aan.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jean Wachtelaer

  Innige deelneming aan de ouders, familieleden, vrienden en kennissen van de ongelukkige koeien. Rust zacht lieve beestjes.

 • Guy Custers

  Eigenaar van de koeien is juridisch verantwoordelijk!

 • Eric Vanovermeire

  Dieren kunnen daar normaal niet komen. Traject is volledig omheind. Toch ook wel een bewijs dat de Franse tgv- technologie erg goed is. De assen zijn dusdanig geplaatst dat ontsporen bijna onmogelijk is.

 • Noella Vancompernolle

  Voor hetzelfde geld gaat die trein uit de sporen. Hoe komen die arme dieren daar terecht?

 • ANN LIMBOS

  Arme dieren !