Testwedstrijd in onafgewerkt WK-stadion São Paulo

De testwedstrijd in het Corinthians-stadion in de Braziliaanse stad São Paulo.
AFP De testwedstrijd in het Corinthians-stadion in de Braziliaanse stad São Paulo.
In het Corinthians-stadion in de Braziliaanse stad São Paulo is de eerste en enige officiële testwedstrijd gespeeld. Het stadion, dat nog niet is afgebouwd, is over 25 dagen de plek waar de openingswedstrijd van het WK Voetbal wordt gespeeld.

Ruim 36.000 voetbalfans waren naar het stadion gekomen voor de wedstrijd waarin het thuisteam Corinthians Paulista uiteindelijk met 1-0 verloor van Figueirense uit de stad Florianopolis. Volgens de lokale WK-organisatie hadden de fans niet de beschikking over de volle '100 procent' aan faciliteiten die beschikbaar moeten zijn voor het WK. Metaaldetectorpoortjes ontbraken bijvoorbeeld nog.

Voor de openingswedstrijd moet het stadion ruimte bieden aan het dubbele aantal toeschouwers.

Bij het stadion moet nog worden gewerkt aan de toegankelijkheid ervan en de groenvoorzieningen eromheen. Het bouwwerk had een jaar geleden al moeten worden opgeleverd. Een deel van het dak wordt pas na de WK gebouwd, omdat het speciale glas dat daarvoor nodig is niet op tijd is besteld.

In Brazilië wordt nog aan veel voorzieningen gewerkt voor het WK. Zo zijn bepaalde bouwprojecten voor het openbaar vervoer nog niet afgerond of is het werk eraan zelfs nog niet begonnen. De kosten voor de bouwprojecten hebben in het land tot felle protesten geleid.