Terwijl zijn mama gewurgd wordt, neemt 12-jarige pistool. Zijn zus (15) haalt de trekker over

Chandra Nierman met haar vriend Steven Kelley.
RV Chandra Nierman met haar vriend Steven Kelley.
Met twee kogels in de borst. Zo trof de Amerikaanse politie Steven Kelley (46) op 8 augustus kort na middernacht aan. De man had er kort daarvoor mee gedreigd zijn vriendin Chandra Nierman de keel over te snijden, en haar drie kinderen te vermoorden. Terwijl hij Chandra wurgde, zocht haar 12-jarige zoon een pistool. Zijn 15-jarige zus haalde de trekker over.

"Tijdens de aanval dreigde Kelley ermee om zijn vriendin Chandra de keel over te snijden, en iedereen in het gezin af te maken", zo vertelde de politie van Raleigh in de Amerikaanse staat North Carolina in een verklaring. Of de man bij het gezin inwoonde, is niet duidelijk, maar hij kwam er alleszins vaker over de vloer. Het was immers niet de eerste keer dat hij gewelddadig was. Ook vijf dagen voor de dodelijke schietpartij had Kelley Chandra al eens aangevallen, en met een van zijn vuurwapens in het rond geschoten, binnen in huis. Ook toen bedreigde hij het hele gezin. 

Volgens de politie lijkt het erop dat de 12-jarige, toen hij zag dat zijn moeder gewurgd werd, ergens in huis een pistool ging zoeken. Hij zou dat aan zijn 15-jarige zus gegeven hebben. Die riep dat Kelley van haar moeder af moest komen, en schoot hem daarna twee keer in de borst. Nog een ander kind van Chandra, van 16 oud, raakte tijdens de vecht- en schietpartij lichtgewond omdat ze geraakt werd door een kogel. Volgens lokale media zullen de autoriteiten het 15-jarige meisje dat de trekker overhaalde, niet aanklagen, omdat ze het geweld "gerechtvaardigd" vonden, gezien de omstandigheden. Volgens hen hebben de kinderen waarschijnlijk het leven van hun mama gered.

Volgens de politie hebben de kinderen waarschijnlijk het leven van hun mama gered.
RV Volgens de politie hebben de kinderen waarschijnlijk het leven van hun mama gered.54 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Eveline Van den Hout

  Hoe zou deze situatie naar Belgisch recht geïnterpreteerd worden : zelfverdediging ??? of eerder doodslag of zelfs moord ??? Denk daar maar eens over na.

 • Mark Deckers

  @Louis berckmans: de tegenstanders bekijken dat heel nuchter: er vallen meer slachtoffers door wapenbezit dan dat er mensen gered worden door wapenbezit: dus verbieden (behalve voor bepaalde activiteiten zoals sportschutters...). Dit geval was idd een situatie waarbij het wapenbezit positief uitgedraaid is. Bij het volgende artikel zal je wss weer lezen dat er een gek met een wapen op een school heeft "huisgehouden".

 • Nazz Jaggoe

  Ik veroordeel niemand maar ,terecht dat ze trekker heeft overgehaald.kun je voorstellen dat iemand de moed moet hebben om twee keer over te halen.In nood is men alles in staat.Probleem is dat dit jonge kind getekend is voor het leven,ondanks dat ze haar moeder heeft verdedigd

 • VIVIANE bastenie

  Sommige mensen op dit forum veroordelen het kind ,Wat zouden zij doen als een van hun geliefde word gewurgd en kans loopt dat je broer en zusje zouden worden gedood ?? ja geef daar eens antwoord op .Dit is als het waar is een zuiver geval van wettige zelfverdediging en het redden van andere mensen .Je moet alles bekijken in het juiste perpectief en het plaatsen in het juiste contex en dan pas oordelen .

 • Sophia Henstra

  Wat een sterke kinderen, trots op hun. Echte helden. Hopelijk houden ze er geen trauma aan over.