Terugtrekking van troepen uit Syrië zal traag verlopen, bevestigt geïrriteerde Trump: “Als iemand anders deed wat ik doe in Syrië, was hij een nationale held”

Donald Trump ging vorige week op bezoek bij de Amerikaanse troepen in Irak.
Photo News Donald Trump ging vorige week op bezoek bij de Amerikaanse troepen in Irak.
De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag bevestigd dat de terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Syrië "traag" zal verlopen. Hij herhaalde dat het succes dat hij behaalde tegenover terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) zijn beslissing rechtvaardigt.

De Verenigde Staten hebben momenteel zo'n 2.000 militairen in Syrië, om er IS te bekampen en om de lokale veiligheidsdiensten op te leiden. Zo'n tien dagen geleden kondigde Trump onverwachts aan de Amerikaanse troepen snel te willen terugtrekken. Dat gebeurde tegen het advies van de legerleiding in. De Amerikaanse minister van Defensie Jim Mattis nam uit onvrede zelfs ontslag.

De Republikeinse senator Lindsey Graham zei gisteren na een gesprek met Trump al dat de president bereid zou zijn om de terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Syrië trager te laten verlopen. Graham, die zelf fel gekant was tegen de plotse terugtrekking uit Syrië, zei na afloop van het gesprek "zich een pak beter te voelen". 

"IS is zo goed als weggeveegd. Wij trekken langzaamaan onze troepen terug om ze te verenigen met hun gezinnen. Intussen bestrijden we wat er overblijft van IS", zo tweette Trump vandaag. Hij toonde zich ook opnieuw verongelijkt na de kritiek dat hij veel te vroeg victorie kraait. "Ik ben de enige persoon in de VS die kan zeggen: 'Ik breng de troepen terug naar huis met een overwinning’ en toch slechte pers kan krijgen. Het is fake news. Als ik eindeloos in oorlogen zou blijven, zouden ze nog ongelukkig zijn.” Volgens de president zou iemand anders als “nationale held” gelauwerd worden.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • johan kalfas

    En de Koerden die aan het front gevochten hebben tegen IS laat hij in de kou. Hij denkt alleen maar aan zijn eigen ego. Nog nooit zo'n narcist gezien !!

  • jan de reus

    Inderdaad hij heeft gelijk. Alles wat Trump doet wordt afgebrand door de media en natuurlijk door de democraten!

  • Gerreke Van Bovendaele

    De internationale coalitie die onder leiding van de VS IS bestrijdt, werd opgericht door Obama en voerde talloze raids en bombardementen uit tegen stellingen van IS. Tegen dat Trump overnam was het grootste deel van het werk al gedaan. Nu gaat meneer met de pluimen lopen. Zielig.