Terroristische cel ontmanteld in Saoedi- Arabië

De Saoedi-Arabische ordediensten hebben vandaag niet ver van Mekka een "terroristische" cel ontmanteld. Daarbij vielen vier doden, maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken bekend.

Twee andere verdachten, die banden zouden hebben met de cel, werden gearresteerd bij Jeddah, aan de Rode Zee, zo voegde de woordvoerder van de minister daar nog aan toe in een mededeling gepubliceerd door het officiële agentschap SPA.

De veiligheidsdiensten lanceerden vandaag een raid tegen de cel bij Mekka, aldus een woordvoerder. De leden openden echter het vuur op de politie. Die beantwoordde het geschut en daarbij kwamen twee terroristen om het leven. Twee anderen lieten het leven toen ze hun riemen met explosieven tot ontploffing brachten. Bij de operatie raakten geen agenten noch burgers gewond.

Bij een andere gelijktijdige raid in de regio rond Jeddah, konden twee mensen worden gearresteerd. Beide worden momenteel ondervraagd door de Saoedische autoriteiten omdat ze mogelijk banden hebben met de ontmantelde cel, zo luidt het.