Ga naar de mobiele website
^ Top

Terroristisch complot in Tunesië verijdeld

Twee jaar geleden kwamen er bij een aanslag op het strand van Sousse 39 mensen om het leven.
EPA Twee jaar geleden kwamen er bij een aanslag op het strand van Sousse 39 mensen om het leven.
Tunesische veiligheidsdiensten hebben naar eigen zeggen een terroristisch complot in het Noord-Afrikaanse land verijdeld. De terreurcel werd opgedoekt en vijf personen werden opgepakt. Dat deelde een woordvoerder van de antiterreureenheid volgens het staatspersbureau TAP mee. Naar verluidt hadden de jihadisten aanslagen gepland tegen de politie en het leger in het zuiden van het land.

"De terreurcel wilde gebruikmaken van sociale protesten en onlusten in de zuidelijke regio's, die daar begin dit jaar hebben plaatsgevonden", klinkt het. In januari waren in Tunesië de zwaarste rellen uitgebroken sinds het begin van de Arabische Lente in 2011. Op de deels gewelddadige protesten tegen de slechte economische situatie en hoge werkloosheid in het land werden honderden mensen gearresteerd.

De afgelopen jaren vonden een reeks terreuraanslagen in Tunesië plaats. De meeste werden opgeëist door de terreurorganisatie Islamitische Staat. Het Noord-Afrikaanse vakantieland, het enige dat als democratie uit de tijd van de opstanden van 2011 is ontstaan, wordt ook beschouwd als een broedplaats voor moslimextremisme.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug