Terroristen vallen ministerie in Afghaanse hoofdstad Kaboel aan waar 2.000 mensen zitten, minstens zeven doden

AP
Zelfmoordterroristen hebben na een periode van betrekkelijke rust in Kaboel een aanval uitgevoerd op het Afghaans ministerie van Communicatie. Zeker een jihadist blies zichzelf op, anderen gingen schietend naar binnen. Er ontstond een vuurgevecht met bewakers en speciale eenheden. Volgens Binnenlandse Zaken zijn behalve de aanvallers zeven mensen om het leven gekomen, vier burgers en drie militairen. 

Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid sprak eerder nog van twee doden en zes gewonden.

De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist. Een zegsman van de Taliban, die in Doha meedoen aan vredesbesprekingen, haastte zich te verklaren dat zijn islamitische opstandelingenbeweging er niet achter zit. In Afghanistan zijn ook terreurgroeperingen van Islamitische Staat actief.

De aanslag zorgde voor grote paniek in het ministerie. In het gebouw van achttien verdiepingen waren vandaag zo'n 2.000 ambtenaren aanwezig. De meesten vluchtten na de eerste knallen naar de hoogste etages en verschansten zich daar, sommigen sprongen beneden uit het raam. Het duurde vijf uur voordat de jihadisten waren uitgeschakeld.

Na de aanval brak paniek uit in het ministerie. De politie probeerde zo veel mogelijk aanwezigen de redden.
AP Na de aanval brak paniek uit in het ministerie. De politie probeerde zo veel mogelijk aanwezigen de redden.
EPA
Enkele verdachten konden worden gevat.
EPA Enkele verdachten konden worden gevat.
EPA
REUTERS
EPA
EPA
AP
APReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.