Terrorist rijdt Franse agenten met opzet aan

De plaats delict in Colombes.
AFP De plaats delict in Colombes.
Een man heeft in de Franse stad Colombes bij Parijs opzettelijk twee jonge agenten aangereden, melden de regionale autoriteiten. De agenten zijn in een ziekenhuis opgenomen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De verdachte reed met zijn auto in op de gemotoriseerde agenten. Op een foto is te zien dat een motor klem zit tussen twee voertuigen. Het hoofd van de regio Ile-de-France zegt op Twitter "geschokt" te zijn over de aanslag in haar gebied. Volgens Franse media is zeker een agent zwaargewond. De verdachte is aangehouden. Hij was een bekende van de politie, maar de 29-jarige zou niet bekend zijn bij de binnenlandse veiligheidsdienst.

Bij zijn arrestatie zei de verdachte dat hij wraak wilde nemen op de politieagenten nadat hij video’s had bekeken over de Palestijnse zaak. De vertelde een bron dicht bij het onderzoek aan BFMTV. Momenteel vindt er een huiszoeking in de woning van de verdachte plaats. In zijn wagen werd ook een brief aangetroffen waarin hij de aanslag opeist, bericht BFMTV. 

BFMTV meldt ook dat de verdachte in het verleden kampte met psychiatrische problemen. Hij zou meerdere jaren geleden een psychiatrische crisis doorgemaakt hebben, waarvoor hij niet werd opgenomen. Dinsdag zal hij door een psychiater geëvalueerd worden.

Frankrijk is zwaar getroffen door aanslagen. Daarbij waren ook politie en soldaten meerdere keren het doelwit. In oktober vermoordde een medewerker van het politiehoofdbureau in Parijs op het werk vier mensen met een mes voordat hij werd doodgeschoten. Hij had zich tien jaar eerder tot de islam bekeerd.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Patrik De Weirdt

    "De verdachte kampte in het verleden met psychiatrische problemen." Die kerel zijn advocaten hebben reeds hun verdediging klaar. Alle excuses zijn voor hen immers goed om die terrorist vrij te krijgen.