Terreurverdachte met nepbuik opgepakt in Montpellier

De Franse politie heeft tijdens een onderzoek naar terroristische dreigingen in Montpellier een nepbuik gevonden waarmee iemand de suggestie kan wekken zwanger te zijn. De politie onderzoekt of de jonge vrouw des huizes mogelijk plannen koesterde om aanslagen te plegen door de buik met springstof te vullen.

De krant Midi-Libre berichtte woensdag dat de 23-jarige Camille een tot de islam bekeerde Française is, die is getrouwd met een Fransman van Tsjadische komaf. Zij heeft verklaard dat de 'buik' bedoeld is voor winkeldiefstallen en niet voor terrorisme, maar de politie gelooft daar niets van.

Propaganda
De vrouw heeft een aanzienlijke erfenis gekregen. Ze heeft geen financiële problemen die winkeldiefstal nodig maken. Ze heeft zelfs geld aan islamitische radicalen geschonken.

Wat de onderzoekers ook verontrust is dat de van top tot teen gesluierde Camille op internet de propaganda van Islamitische Staat heeft gevolgd en grote interesse heeft getoond voor vrouwelijke zelfmoordterroristen en de jihad in Syrië. Het koppel is maandag aangehouden, aldus Midi-Libre.

Een Franse soldaat bewaakt de Notre Dame-kathedraal in Parijs.
AP Een Franse soldaat bewaakt de Notre Dame-kathedraal in Parijs.
Politie op de kerstmarkt van Straatsburg.
AFP Politie op de kerstmarkt van Straatsburg.