Terreurverdachte die wapens bezorgde voor aanslagen Parijs wordt binnenkort aan België uitgeleverd

EPA
De 39-jarige terreurverdachte Adis A., die in juni in Duitsland werd opgepakt, wordt binnenkort aan ons land overgeleverd. Dat melden de kranten van Het Mediahuis en het nieuws wordt bevestigd door het federaal parket.

België had een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd tegen de Bosniër nadat zijn naam was opgedoken in het onderzoek naar de wapens die gebruikt werden bij de aanslagen in Parijs op 13 november 2016. A. zou de wapens geleverd hebben, die gebruikt werden bij de aanslag op de concertzaal Bataclan, waarbij 89 mensen om het leven kwamen.

Adis A. werd gearresteerd in de nacht van 19 op 20 juni. De politie kwam hem op het spoor na een arrestatie van twee Bosniërs in Dresden in februari, in het kader van granatenhandel. 

A. zal nu binnenkort aan België worden overgeleverd maar daarvoor is nog geen datum vastgelegd, al kan dat volgens het federaal parket snel gebeuren. De man wordt ook eerst aan ons land overgeleverd en zal pas in een later stadium eventueel aan Frankrijk overgeleverd worden. 

"Dat is zo afgesproken met de Franse gerechtelijke autoriteiten", klinkt het bij het federaal parket.

Aanslagen Parijs

Op 13 november 2015 pleegden negen mannen een reeks aanvallen in de buurt van het Stade de France in Saint-Denis en in de Franse hoofdstad, op de terrassen van restaurants en in het concertgebouw Bataclan. In totaal vielen er 130 doden en meer dan 350 gewonden.

Het netwerk achter de aanslagen in Parijs komt ook overeen met dat van de aanslagen van 22 maart 2016 in Zaventem en Brussel, waarbij 32 doden vielen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Paul Clercq

    Geens heeft al een enkelband klaarliggen