Terreurverdachte die al 12 jaar wordt gezocht opgepakt bij grenscontrole door coronavirus

De Duitse politie voerde aan de grens met Luxemburg controles uit in het kader van de coronacrisis.
Shutterstock De Duitse politie voerde aan de grens met Luxemburg controles uit in het kader van de coronacrisis.
De Duitse politie heeft bij een grenscontrole in Trier een 51-jarige Belg opgepakt. Tegen de man, die van terreur verdacht wordt, liep al sinds 2008 een internationaal aanhoudingsbevel.

De 51-jarige Belg van Marokkaanse afkomst werd dinsdag gearresteerd bij een controlepost op de A64, aan de grens tussen Luxemburg en Duitsland. De politie voerde daar controles uit in het kader van de coronacrisis.

De man, die als passagier in de wagen zat, wordt ervan beschuldigd deel uit te maken van een terroristische groepering in Marokko. Die was van plan om terroristische aanslagen te plegen, zo meldt de Duitse politie volgens SWR Aktuell.

De man is overgebracht naar de gevangenis in afwachting van zijn uitlevering aan Marokko.

Lees ook:

Grenscontroles leiden tot wachttijden van 20 uur (+)

Nederlanders mogen niet meer naar ónze grensgemeenten: “Ze zijn misschien besmettelijk”  (+)

“Klanten stuurden mij doodleuk foto’s van hun pintje en biefstuk in het gezellige Maastricht” (+)
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • emiel wouters

  Het is dus weeral bewezen. Dat grenscontroles nodig zijn, of dat er eens iets uitbreekt zoals corona. Dan hebben alle criminelen schrik en willen ze hun biezen pakken. Dus meer controle zowel aan de grenzen als voor het corona. dat houdt criminelen en virussen buiten.

 • michel louis

  Zo zie je maar dat grenzen wel degelijk hun nut hebben

 • stefan crama

  Het afschaffen van de EU binnengrenzen was de grootste stommiteiten ooit. Daardoor heeft men voor criminelen een waar paradijs geschapen en wij zijn de slachtoffers.

 • steven goossens

  Dus na de crisis kan de Europese regering er terug uit en sluiten we de grenzen weer zoals vroeger... veel veiliger en goedkoper!

 • vandekempen bart

  goed uitleveren. en dus niet vrijlaten zoals die 300 illegalen die onze wilmes nepregering en de block deze week deden.