Terreurverdachte 9/11 wordt voor 46 jaar verbannen uit Duitsland

Archieffoto van Mounir El Motassadeq tijdens zijn zaak in 2004.
EPA Archieffoto van Mounir El Motassadeq tijdens zijn zaak in 2004.
Een Marokkaan die in Duitsland tot vijftien jaar cel veroordeeld is wegens medeplichtigheid aan de terreuraanslagen van 11 september 2001, is niet meer welkom in Duitsland totdat hij 90 jaar oud is. Mounir el Motassadeq heeft een inreis- en verblijfsverbod tot 3 april 2064 gekregen, antwoordde de regering van de deelstaat Hamburg op een vraag van deelstaatparlementslid Richard Seelmaecker (CDU).

Nu zit Motassadeq in de gevangenis van Fuhlsbüttel in Hamburg. Hij zou op 15 oktober vrijgelaten en meteen naar Marokko uitgewezen worden. Het precieze moment willen de autoriteiten niet bekendmaken om de operatie niet in gevaar te brengen. Motassadeqs celstraf loopt in november af.

Een rechtbank in Hamburg veroordeelde Motassadeq wegens medeplichtigheid aan moord in meer dan 3.000 gevallen en aan lidmaatschap van een terroristische organisatie. Hij was lid van de zogeheten Hamburgse cel rond kamikazepiloot Mohammed Atta, die een vliegtuig in het World Trade Center in New York boorde. 
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Raoul Hoylaerts

  Duitse ex militairen van bijna 100 jaar oud sporen ze op en zetten ze vast.waar zijn we feitelijk mee bezig?

 • Danny Govaerts

  Is er ene die geluk heeft dat de doodstraf is afgeschaft. Misschien voor terroristen een uitzondering maken . Dat de Marokaanse koning hem maar vast zet als schand vlak op zijn blazoen.

 • maurice snelders

  Alsof dat manneke zich daar iets van gaat aantrekken.

 • Geert Vaelen

  Als hij terug komt, heeft ie toch valse papieren en valse naam, dan mag ie wel terug binnen. Als een gewone burger 1 moord pleegt, zit ie 20 jaar vast. Die gast pleegt 1000 moorden en krijgt amper 15 jaar? Geef die toch de kogel, want een terrorist wordt zelden nog een voorbeeldig burger achteraf.

 • Johan Vercarre

  46 jaar ? Serieus ?